Solceller i Ebeltoft på Djursland

Solceller er i 2021 stadig en god investering, både til private, erhverv og industri. Du kan opnå besparelser på elregningen og er samtidig miljø-, klimabevidst og bæredygtig.

Med Holmriis El-installation A/S får du kompetent rådgivning under valget af solcelleanlæg, autoriseret montage og tilslutning. Vi bruger kun solceller af høj kvalitet og tilbyder gode, konkurrencedygtige priser. Vi holder til i Ebeltoft på Djursland, men kører også i og omkring f.eks. Skanderborg, Aarhus og Horsens.

Kontakt os på 📞 86 34 14 44, send os en e-mail på 📧 info@holmriis.dk eller udfyld vores kontaktformular – vi vil gerne svare på alle dine spørgsmål vedrørende valg, opsætning og montage af solceller. Vi giver dig også gerne et uforpligtende tilbud på solceller og anlæg.

Hvad er solceller?

Du har formentlig set dem før, solcellepaneler på taget af et hus, i en have eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er gjort af mindre enheder kaldet solceller og størstedelen af solceller er produceret med silicium. Silicium er et halvledende grundstof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Desuden, så er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver deres lag – et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negative og positive ladninger på hver deres respektive lag.

Silicium-lag

Solens stråler indeholder fotoner og når en foton rammer siliciumcellerne i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i den ene retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste tynde metallag på solcellens forside bliver de frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes så jævnstrøm. Denne jævnstrøm kan bruges som f.eks. el i et hus, men kræver at det bliver omdannet til vekselstrøm gennem en inverter først.

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg består af en eller flere rækker af solpaneler, disse paneler er en samling af solceller. Jo flere paneler, jo mere strøm genereres. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg – et solcelleanlæg generer elektricitet og et solfangeranlæg generer varme.

Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger for, hvor stort et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, der kan installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger jo mere omfattende projektet tegner sig.

Du kan vælge at få et batteri til anlægget, så du kan lagre strøm til senere brug. Dette er dog valgfrit.

Skal du have et tilbud på et solcelleanlæg til din bolig eller virksomhed? Kontakt os på 📞 86 34 14 44 eller send os en e-mail til 📧 info@holmriis.dk.

Solcelleanlæg på et tag i

Om solcellerne er placeret på et tag eller på et stativ, er det vigtigste dog at konstellationen er placeret hensigtsmæssigt og korrekt – det skal helst ikke være skygget til i dagstimerne. Du får absolut mest ud af anlægget, hvis panelerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest optimale.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Elementer i et solcelleanlæg af

Herunder ser du hvad de forskellige enheder i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især bidrager med i systemet.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ Solcelleanlæg er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk.

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg kan være en dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign.

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Hvad koster et solcelleanlæg?

Der er en del ting som gør sig gældende, når det kommer til prisen på et solcelleanlæg, men prisen fastsættes som regel på baggrund af størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten og hvilken type anlæg det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange personer, der skal bruge det og behovet. Gennemsnittet for selve anlægget samt montage ligger på typisk mellem 70.000-100.000,-.

Et solcelleanlæg betaler sig selv hjem i løbet af en periode på 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig. Kontakt os i dag på 📞 86 34 14 44 eller 📧 info@holmriis.dk og vi giver gerne et uforpligtende bud på en løsning til din bolig eller erhverv samt et estimat på projektet.

Tilskud til solceller og solcelleanlæg

Vælger du os som din fortrukne partner til dit grønne og bæredygtige tiltag, kan du opnå tilskud i form af håndværkerfradrag på selve monteringsarbejdet af solcelleanlægget. Du kan læse mere om håndværkerfradraget lige her.

Prisberegner af

Prisberegner

I prisberegneren kan du læse informationer om solceller og anlæg. I prisberegneren får du bl.a. et overblik over alle økonomiske aspekter, der kan forekomme ved anskaffelse af et solcelleanlæg. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål, dem svarer vi gerne på. Du finder prisberegneren lige her (åbner i en ny fane).

Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger at anskaffe et solcelleanlæg med batteri, gemmes den strøm, der bliver produceret til senere brug. Når batteriet er ladet op helt op, sendes den overskydende strøm til elnettet.

 
Fordele ved solcelleanlæg med batteri:

✔ Din økonomi bliver bedre end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et solcelleanlæg med batteri?

Et solcelleanlæg med batteri oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen og sender overskydende strøm videre til elnettet, hvilket gør dig mere selvforsynende og kan være fordelagtig, da det er i disse timer, den producerer mest strøm og du som oftest, først skal bruge strømmen om aftenen.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et solcelleanlæg med batteri prioritere strømmen således:

 • Først bliver husets eget forbrug dækket
 • Derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • Når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til elnettet

Om aftenen og natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes der strøm fra elnettet.

I linket her på siden til prisberegneren, kan du beregne, hvor stort et anlæg skal være for at det passer til dine specifikke behov. Vil du gerne høre om dine muligheder, så er vi klar på 📞 86 34 14 44 og 📧 info@holmriis.dk.  – vi vil super gerne hjælpe dig!

Solceller med batteri i Ølgod

Størrelse og effektivitet på solcelleanlæg

Et solcelleanlæg med batteri, der kan producere op til ca. 75% af elforbruget på årsplan, er umiddelbart det mest økonomiske for dig på langt sigt. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel kun producere halvdelen af dit elforbrug og behov. Størrelsen vil være afhængig af husstandens behov, forbrug og opsætningsmulighederne, der gør sig gældende. Som regel skal en familie på 4 personer bruge mellem 4 og 5 kW pr. døgn og det svarer cirka til et anlæg på mellem 30-40 m2.

Vi er din lokale solcelle ekspert i Ebeltoft på Djursland

Vores montører og rådgivere er klar til at hjælpe dig fra start til slut med dit grønne projekt. Hos os får du kvalitetsmaterialer, professionel service og konkurrencedygtige priser på solcelleløsninger.

Du er mere end velkommen til at tage en snak med en af vore professionelle solcelleeksperter, som gerne giver et uforpligtende tilbud med en komplet oversigt over de økonomiske sider.

Har du spørgsmål angående solceller, kan vi også kontaktes på 📞 86 34 14 44 eller 📧 info@holmriis.dk. Vi vender tilbage til dig, så hurtigt som muligt!

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

3 + 15 =

Find os

Østerallé 23
8400 Ebeltoft

info@holmriis.dk
Tlf.: 86 34 14 44